Nordtysk golfklub har hentet Michelin-kok ind bag gryderne

De to chefer Arne Linke, til venstre, og Christian Hoffmeister sammen med Regina. Sidstnævnte leder staben i restauranten. Foto: Restaurant 186eins

Der venter ganske enkelt en helt særlig kulinarisk oplevelse i den modersenierede Restaurant 18 & eins ved Gut Altenhof-golfbanen ved Eckernförde ved den tyske Østersøkyst.

Det hører ikke ligefrem til hverdagskost, at der er en Michelin-kok i køkkenet i en golfklub.

Ikke desto mindre er det tilfældet i den nordtyske GC Gut Altenhof ganske gå kilometer fra den hyggelige Østersøby Eckernförde.

Udenfor er der en skøn terrasse, hvor maden og drikkevarerne kan indtages. Foto: Restaurant 18&eins

Gut Altenhof-banen er særdeles smuk, og det er også rammerne omkring restauranten. Mange hundrede år har den gamle slotsagtige ejendom bag sig.

LÆS REPORTAGE OM GOLFBANEN: Skønne Gut Altenhof i prægtig nordtysk natur

I begyndelsen af 2023 kunne GC Gut Altenhof offentliggøre, at restaurant og bar blev moderniseret, og samtidig rykkede særdeles kendte navne ud i gastronomi ind.

Kokken Arne Linke er ikke nogen hr. hvem-som-helst. I nogle år henrykkede han de spisende gæster i gourmet-restaurante Ahlmanns i Hotel Kieler Kaufmann. Her har han vakt opsigt med at kokkerere sig til en Michelinstjerne. Forud for sin tid havde han allerede slået sit navn fast i en restaurant i Erfurt i det østlige Tyskland.

En skummende hummerbisque var på menukortet, da GolfXtra’s udsendte var forbi. Foto: GolfXtra

Mange mente, at Linke var på vej til at sikre Ahlmanns Michelinstjerne nummer to, men en god bekendt fik ham overtalt til at skifte til den Gut Altenhof.

18 & eins er navnet. De 18 står for de 18 huller på golfbanen, men derefter kommer så restauranten.

Menukortet i to etaper

Spisekortet er delt i to. Der er frokostretterne fra klokken 11.30, inden der skiftes til aftenkortet fra klokken 18.

Menukortet veksler mellem traditionelle frokost- og aftenretter som eksempelvis frikadeller, clubsandwich, pizzaer til den nærmest uundværlige currywurst med pommes frites. Retten med karrypølsen har Linke og Hoffmeister forfinet – blandt andet med belgiske pommes fritter.

Bagt laks med friske asparges på en bund af risotto. Velbekomme. Foto: GolfXtra

Om aftenen kræses der endnu mere, og ved særlige arrangementer viser duoen i køkkenet, hvad de virkelig kan præstere, når der inviteres til gourmetaftenen med talrige retter.

Vinkortet er helt naturligt – særligt når det gælder hvidvine – satset på tysk kvalitet. Også på rødvinssiden er der tyske muligheder, men også italienske, franske, spanske samt oversøiske australske og argentinske druer er det muligt at vælge.

Sprøde rösti med en gryderet med svinemørbrad og svampe i en dejlig flødesauce. Foto: GolfXtra

Og fra fadølshanerne flyder der såmænd dansk øl; Carlsberg. Men også talrige andre øl-typer er på køl.

Gut Altenhof-golfbanen er en særlig udfordring, og med nyskabelserne i Restaurant 18 & eins gøres oplevelsen komplet.

Hervorragend… Er vist et rigtigt godt tysk tillægsord.

 

Af Jørgen Schultz
i Gut Altenhof