Den 27. oktober 2024 afholder HimmerLand den ene af to gallaevents sammen med Den Danske Spiseguide, hvor toppen af den danske madscene samles på Lars Larsens Vej 1. Ikke nok med det, så er HimmerLand også nomineret i kategorien årets Fine Wine.
Den Danske spiseguide blev udgivet for første gang i 1978, og er udgivet hvert år lige siden. Guiden tager læseren gennem toppen af det danske kulinariske landskab.
Det er ikke ukendt for HimmerRiget at være nomineret i Den Danske Spiseguide, men alligevel er nomineringen i kategorien Fine Wine helt speciel – i hvert fald hvis man spørger Restaurantchef Mai Seiberg.
– Generelt så er jeg meget stolt, og føler mig privilegeret over at vi kan være nomineret i kategorien fine wine. Det er et godt tegn, at vi hvert år udvikler os, og at vi ikke står stille – sådan en nominering betyder jo, at vi gør noget rigtigt, og det betyder meget for både mig og hele teamet i HimmerRiget. Det er fantastisk, at vi, på trods af vores lokation, kan blande os sammen med nogle af landets bedste restauranter, siger Mai Seiberg i en pressemeddelelse og fortsætter:
– Derudover så skal vores Sommelier Mathias Bang have en stor cadeau, da det er hans arbejde, der gør at vi har et vinkort, der er med helt i toppen. Mathias har hele tiden en finger på pulsen, så vi kan udforske nye smage og vine og på den måde give gæsten en minderig oplevelse.
Åbnede i 2021
HimmerRiget åbnede i maj 2021, og fine dining restauranten har siden været både nomineret i og vundet forskellige kategorier i Den Danske Spiseguide.
I år er det HimmerLand og Hotel Frederiksminde, der er værter for de to galla-events, der finder sted henholdsvis den 6. og 27. oktober, hvor vinderne i de forskellige kategorier bliver fundet.
Director of F&B I HimmerLand Daniel Ditman Pedersen glæder sig over at HimmerRiget kan blande sig i toppen af den danske madscene.
– Jo højere top-niveau jo bedre bliver resten. Det at vi er nomineret i kategorien som fine wine, gør noget for hele huset HimmerLand, og det er jeg rigtig glad for. Det er blandt andet også derfor, vi kan tiltrække flere tjenerelever. De kan nemlig se, at de i HimmerLand kan få rigtig meget erfaring og læring omkring alle facetter af faget, og det er en rigtig stor fordel i vores ambitioner om at kunne tilbyde vores elever den bedst mulige oplæring.
Af Jørgen Schultz