Trumps to Turnberry-baner høster anerkendelse

Trump Turnberry ligger i en fantastisk skotsk natur - her med det karakteristiske fyrtårn.

Både den legendariske Ailsa og resortets anden bane, King Robert the Bruce, er med på tidskriftet GolfDigest’s top 100-liste over de bedste baner i verden.

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump er ikke kun politisk en omdiskuteret skikkelse. Også som indehaver af en række golfbaner og -resorts rundt i verden er der delte meninger.

Ligesom Trump har fået oprejsning efter det mislykkede attentatforsøg mod ham her i sommeren 2024 og et konvent, som viser, at Trump har massiv opbakning i det republikanske parti, så er der også anerkendelse til Trump Turnberry-resortet i Skotland.

Tidsskriftet GolfDigest har de to baner på anlægget – Ailsa og King Robert the Bruce – med på top 100-listen over de bedste baner i verden udenfor USA.

Fire gange har Ailsa været vært for The Open. Om der bliver en femte gang, ved de kun i R&A.

Ailsa-banen har flere gange været vært for The Open, men på grund af stormen mod kongressen i januar 2021, har Turnberry været ude af rotationen. Om Ailsa-banen kommer med igen, må tiden visen, mens banens historie er uomtvistelig.

King Robert the Bruce fejrer sin 7-års fødselsdag denne sommer og er kommet på Golf Digests liste for første gang som nr. 94. Den kendte arkitekt Martin Ebert fik til opgave at transformere den tidligere Kintyre-bane fuldstændigt, og hans mesterværk åbnede for spil i 2017.

Banen har et klassisk links-layout, der udnytter Trump Turnberrys fantastiske omgivelser i et stort område af det skotske kystlandskab. King Robert the Bruce er bedst kendt for strækningen af ​​huller, hvoraf en stor del spiller sammen med Firth of Clyde. Banen er opkaldt efter den legendariske konge, der blev født i Turnberry Castle i 1274, på stedet, hvor det emblematiske Turnberry Lighthouse – som nu huser et halfway-house – nu står.

120 års historie

Med mere end 120 års historie er Ailsa – rangeret som nummer otte i verden af ​​Golf Digest.

I 2016 afslørede Ebert sin genskabte Ailsa og udviklede banen til endnu højere anerkendelse, inklusive signaturhullet, 9. hul par 3. Fire gange har The Open været afviklet på banen – herunder den berømte ‘Duel in the Sun’ i 1977, vundet af Tom Watson med Jack Nicklaus som runner-up.

SE MERE OM OPHOLD PÅ TRUMP TURNBERRY

Turnberrys to 18-hullers baner suppleres af ni-hullers Arran-banen, Wee Links pitch-and-putt og det avancerede Golf Academy.

Historien for hotellet på Trump Turnberry går tilbage til 1906, hvor hotellet blev opført som et landsted. I dag er det et luksuriøst hotel med masser af golf uden for dørene. Foto: Trump Hotels

Siden åbningen i 1906 er Turnberry konsekvent blevet anerkendt som et ‘must-besøg’ destination for både golfspillere og ikke-golfspillere. Det edvardianske hotel og den omkringliggende ejendom er hjemsted for tre restauranter, som alle anerkendes for de kulinariske oplevelser og kvaliteter.

Af Jørgen Schultz