Smag irsk gastronomi langs verdens længste kyststrækning

Den irske vestkyst er til tider barsk, men kyststrækningen byder også på stribevis af kulinariske oplevelser.

Der er ikke kun fantastiske golfbaner på den irske vestkyst. På kystruten Wild Atlantic Way er der også rige muligheder for mad og drikke. Heriblandt også Michelin-restaurant.

Den 2.500 kilometer lange kystrute Wild Atlantic Way langs den irske vestkyst – kendt som verdens længste etablerede kyststrækning – løber gennem ni amter fra Donegal i nord til Cork i syd.

Langs ruten kommer man forbi utallige naturskønne områder, såsom klipperne ved Sliabh League i Donegal, samt UNESCO-steder som de berømte Skellig-øer. Og undervejs er der gode muligheder for at smage på et væld af irske retter.

I Kerry kan man fx spise på den traditionelle irske pub The Moorings i havnebyen Portmagee, som både har lokalfanget fisk og skaldyr samt traditionelle irske retter som stew og fish and chips på menuen.

Restaurant Anair i Galway er tildelt en enkelt Michelinstjerne.

I byen Galway bør der bestilles bord og et besøg forbi Aniar, en et-stjernet Michelin-restaurant centreret om det moderne irske køkken med fokus på lokale råvarer og innovative smagsoplevelser. I Galway ligger også restauranten Ard Bia, som serverer irske retter med en global twist i hyggelige omgivelser med udsigt over det ikoniske vartegn Spanish Arch.

Restaurant Fishy Fishy har knald på farverne, når retterne sendes på bordet.

Og i den charmerende kystby Kinsale kan man på restauranten Fishy Fishy nyde veltilberedte fiske- og skaldyrsretter.

Endelig er der i Ardara muligheder for at smage whiskey på The Ardara Destillery.

Af Jørgen Schultz