Der er ikke kun fantastiske golfbaner på den irske vestkyst. På kystruten Wild Atlantic Way er der også rige muligheder for mad og drikke. Heriblandt også Michelin-restaurant.
Den 2.500 kilometer lange kystrute Wild Atlantic Way langs den irske vestkyst – kendt som verdens længste etablerede kyststrækning – løber gennem ni amter fra Donegal i nord til Cork i syd.
Langs ruten kommer man forbi utallige naturskønne områder, såsom klipperne ved Sliabh League i Donegal, samt UNESCO-steder som de berømte Skellig-øer. Og undervejs er der gode muligheder for at smage på et væld af irske retter.
I Kerry kan man fx spise på den traditionelle irske pub The Moorings i havnebyen Portmagee, som både har lokalfanget fisk og skaldyr samt traditionelle irske retter som stew og fish and chips på menuen.
I byen Galway bør der bestilles bord og et besøg forbi Aniar, en et-stjernet Michelin-restaurant centreret om det moderne irske køkken med fokus på lokale råvarer og innovative smagsoplevelser. I Galway ligger også restauranten Ard Bia, som serverer irske retter med en global twist i hyggelige omgivelser med udsigt over det ikoniske vartegn Spanish Arch.
Og i den charmerende kystby Kinsale kan man på restauranten Fishy Fishy nyde veltilberedte fiske- og skaldyrsretter.
Endelig er der i Ardara muligheder for at smage whiskey på The Ardara Destillery.
Af Jørgen Schultz