Prag: Storbyens små oaser

Black Bridge-banen ligger forholdsvis tæt på Prags østlige udkant.

Tjekkiets hovedstad og omegn er fuld af grønne storbyoaser. Mad og drikke er billigt i de tjekkiske golfklubber.

Da C.V. Jørgensen udsendte ”Storbyens små oaser” i 1977 var Prag hovedstaden i det kommunistiske Tjekkoslovakiet, og storbygolf var en by i Rusland.

I dag ligger der to små, grønne oaser i udkanten af den tjekkiske hovedstad, 18-huls banerne Black Bridge og Prague City. Bevæger man sig bare lidt længere væk fra Prag, rammer man DP World Tour-banen Albatross og den Kyle Phillips-designede PGA National.

LÆS MERE: Højt til himlen og til loftet på Chateau Mcely

Og inden for små 100 km ligger yderligere en håndfuld baner. En af dem er i øvrigt Casa Serena, der udelukkende er for ”corporate clients and their guests” – så langt er golfen kommet i det kapitalistiske Tjekkiet. Mad og drikke er dog stadig ganske billigt i forhold til i Danmark.

Nøglekortet siger alt: Det handler om at overnatte og spille golf.

Indkvartering i bungalow

Black Bridge (grcm.cz/en) i den østlige udkant kan spilles fra fem forskellige teesteder, som længst måler den 6.300 meter. Der er vand i spil på halvdelen af hullerne, inkl. en øgreen på 15. 

Hollændere, svenskere og japanere har fundet vej til Black Bridge den dag, jeg er der. Man kan bo på banen, en moderne, veludstyret bungalow koster 700 kr. for to personer inkl. morgenmad i klubhuset. 

Når man ikke lige spiller selve banen, kan man gå og hygge sig på den toptrimmede puttinggreen og ditto tre academy-huller, som ligger inde mellem banens bungalows.   

Der er en del vand i spil på Benatky-banen, her 7. green.

Flad hedelandsbane

Et halvt hundrede km længere østpå ligger Benatky (benatky-golf.cz) nær byen af samme navn. Det er en flad hedelandsbane, ligeledes spilbar fra fem teesteder og målende helt op til 6.700 meter. Der er vand i spil på en tredjedel af hullerne.

Stor, toptrimmet puttinggreen lige uden for bungalowdøren.

Fra Benatky er der små 20 minutters kørsel til det lille, supereksklusive slotshotel Chateau Mcely  (chateaumcely.cz/en).

Nordic Golfers (nordicgolfers.com/destinationer/tjekkiet) har adskillige tjekkiske baner på programmet.

Af Jan Frimodt,
i Tjekkiet