Verdensklasse! Sådan lyder en aktuel anmeldelse på Facebook. ”Tak for – ikke blot mad – men en oplevelse de Rada.” Kvitteres der videre med.
Randers: Mange positive tilbagemeldinger er tikket ind siden åbningen i august af restauranten, der ligger i hjertet af byens hyggelige middelalderbykerne, nærmere bestemt på selveste Rådhustorvet.
Og det er en lettet restaurantejer, der høster anerkendelsen:
”Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse – at skabe en stemningsfuld gourmetrestaurant i Randers og madoplevelser, der er værd at køre efter,” siger Albert Kelani, der ejer og drive restauranten sammen med sin kone Vildane Kelani.
Albert Kelani er skolet i den londonske restaurant-verden, hvor service, kvalitet og spiseoplevelse skal danne en helstøbt helhed. Umiddelbart kan der synes langt mellem London og Randers, men ikke når det handler om, hvad mennesker søger, når de går ud og spiser, fortæller han.
Tiden kalder på Gastro Moments
Og måske timingen er perfekt? Ifølge kommunikationsbureauet Nørgaard Mikkelsens årlige udgivelse af fødevaretrends, beskrevet i Food-Supply.dk 12. marts 2018, er en af de 12 største trends nemlig: Tid til såkaldte ’gastro moments’, der beskrives som ’øjeblikke, hvor der nydes lækkerier af høj kvalitet.’ Forbrugerne er ifølge undersøgelsen ikke kun til gourmet, men trader op, når produktet giver en forventning om nydelse og kvalitet, og trader ned på fx dagligvarer, som sagtens kan være discount. Altså den typiske dansker, eller dem der er flest af, kunne man konkludere.
På de Rada kan alle føle sig velkommen, det er der sørget for med indretning og farveholdning. Rummet er malet med varme farver, maden serveres på rustikt service, her er bløde velourstole og stemningsfuld belysning.
de Radas vine er tilpasset menuen i samarbejde med Jysk Vin, og man kan selv håndplukke fra den store vinkøler midt i restauranten. Til at kreere de nytænkte retter og et internationalt menukort, har værtsparret hentet Masterchef (kendt TV-show) og medlem af Worldchefs, Mario Allkurti, til staben i de Rada.