Den polske kok Wojciech Modest Amaro tryller ved gryderne i Restaurant Atelier Amaro. En del af inspirationen har han hentet hos kollegerne hos Noma i København.
Warszawa, Polen: Den polske hovedstad Warszawa er nemt – og ofte også billigt – at nå med flyvemaskinerne fra både lufthavnene i København og i Billund.
LÆS MERE: First Warsaw med dramatisk finale på ø-green
LÆS MERE: Lisia Polana: Golf- og hotelophold i herlig natur i hjertet af Polen
Ud over masser af historie, kultur og flere golfbaner tæt på hovedstaden er der også gastronomi på højt niveau. Gælder det en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige, så kan der passende sættes kurs mod adressen Plac Trzech Krzyży 10/14.
Her ligger Atelier Amaro tæt ved den gamle bydel, som er en skøn blanding af moderne og historiske byggerier. Det er Polens første Michelin-restaurant og i skrivende stund – juli 2019 – den eneste med en polsk kok ude ved gryderne. Han er samtidig indehaver af restauranten.
En lysende stjerne
Wojciech Modest Amaro hedder han, og han har blandt andet hentet inspiration gennem et samarbejde med Rene Redzepi fra danske Noma.
Amaro er blevet en lysende stjerne, når det gælder det polske køkken i hovedstaden. En del af råvarerne henter han i naturen tæt ved Warszawa, og han roses til skyerne for velsmagende retter, som også visuelt er fantastiske. En af specialiteterne er snegle med asparges serveret i en krukke fyldt med røg.
Der er enten fem eller ni retter at vælge mellem, når der tages plads. Flere dage om ugen er der også muligheder for at få frokost med veltilberedte momenter, som Amaro kalder sine retter.
Priserne er mildest talt overkommelige, for de kommer ganske enkelt ikke i nærheden af, hvad der ellers kendes fra Michelin-restauranter. Prisen for en frokost-lækkeri ligger på omkring 350-400 kroner. Der kan også vælges ni momenter som aftenmenu for beskedne knap 670 kroner. Dertil kommer drikkevarerne.
Af Jørgen Schultz
i Warszawa