Gæsterne i hotelkæden Small Danish Hotel er ikke i tvivl, når det gælder om at kåre en dansk kro eller hotel for sublim service. Agerskov Kro, som ligger tæt ved at stribe golfbaner, er indbegrebet af sønderjysk charme og hjemmelavet mad.
Agerskov: Nærmest midt i Sønderjylland ligger landsbyen Agerskov.
På under en halv time er der mulighed for at nå en stribe golfbaner. Royal Oak i Jels, Haderslev Golfklub, Sønderjyllands Golfklub i Uge og Aabenraa Golfklub på Løjtland.
Gælder det om at få en indkvartering, hvor hygge og service samt god, gedigen sønderjysk mad, så er Agerskov Kro et oplagt valg.
Hotelkæden Small Danish Hotel lader hvert år gæsterne kåre; Årets feriehotel. Igen i 2021 – for sjette år i træk – har gæsterne talt. Agerskov Kro stikker af med førstepladsen. Gæsterne er især varme på hotellets værtsskab, atmosfære og den gode hjemmelavede mad.
Kræser om gæsterne
Vinderen af Årets feriehotel kåres på baggrund af bedømmelser fra gæster, der i løbet af 2020 har overnattet på et af hotelkædens slotte og herregårde, kroer, boutique-, city- eller klassiske hoteller. Samlet set opnår Agerskov Kro og Hotel den højeste score, og det er særligt gæsteengagementet, værtsskabet og ikke mindst kroens hjemmelavede mad, der tager kegler hos gæsterne. Det afspejler på alle måder dna’et i hotelkædens gæsteløfte, som netop fokuserer på godt værtsskab og de ekstra oplevelser, som vækker den lille lykkefølelse.
– Det er imponerende, at Agerskov Kro og Hotel selv i hårde tider kan opretholde så høj en gæstetilfredshed. Man kommer ikke sovende til at drive et succesfuldt hotel i dag, men kroen i Agerskov er gennemsyret af, at både kroparret, familien og hele personalet lægger ægte hjerteblod i at give gæsterne de bedste oplevelser. Stedet er et forbillede for gæstekærlig hoteldrift, og det er dejligt, at gæsterne også anerkender indsatsen, siger Jørgen Christensen, som er direktør i Small Danish Hotels.
Masser af hjertevarme
Den karakteristiske rødmalede kro i Agerskov er for mange blevet synonym med ægte sønderjysk hygge, hvor hjertevarme mikses med et knivskarpt blik for uovertrufne gæsteoplevelser. Det skorter da heller ikke på rosende ord fra de besøgende, som især fremhæver de glade medarbejdere, køkkenets herligheder med den ekstraordinære lækre morgenmad og en uformel varm atmosfære.
– Vi er utroligt beærede over at modtage danskernes pris for sjette gang, og det betyder uendelig meget for os, at gæsterne har så god en oplevelse, når de besøger os her i Agerskov. Det er vi meget stolte af, og vi glæder os over hver en gæst, som vender tilbage. Det er der heldigvis mange, som gør, så det er jo en stor belønning i sig selv. Det er på alle måder vores engagerede medarbejderes fortjeneste, siger Peter Otte, der er kromand på Agerskov Kro og Hotel.
Det er kroparret Bodil og Otte, som ejer og driver det sønderjyske favoritsted i tæt samarbejde med datteren Hanne og sønnen Lars. Det har de gjort siden 1976, og stedet står i et glidende generationsskifte.
Af Jørgen Schultz