Son Gual: Det tyske mesterværk på Mallorca

Et noget skræmmende indspil henover en lille sø skal klares, inden der kan puttes ud på 18. hul. Foto: Son Gual

Et tysk familieforetagende står bag Son Gual-banen – kun et kvarter øst for Palma. Forvent masser af flytrafik lige over hovedet.

Mallorca, Spanien: Ikke engang et kvarters kørsel er der fra Palma til golfbanen Son Gual, som ligger ganske tæt ved MA-15 hovedvejen, som forbinder Palma og Manacor.

Flere af de internationale golftidsskrifter – heriblandt Golf World – har i flere år haft det privatejede Son Gual-bane blandt de bedste på Mallorca.

Der er et væld af fantastiske motiver på Son Gual-banen – her ved 15. hul. Foto: Son Gual

Og kvalitetsmæssigt er der ikke meget at komme efter på banen, som blev åbnet tilbage i 2008. Som det er tilfældet med flere af de andre baner på øen, så er det også en tysker, som har investeret i anlægget. Andreas Pamer hedder ejeren, som driver Son Gual sammen med sin søster, Sabine, og deres far, Adam. Det var faktisk helt tilbage i 1995, at Adam Pamer for første gang begyndte at lufte planer om at etablere en golfbane på Mallorca.

Men der kom altså til at gå 13 år, inden planerne blev realiseret. Opgaven med at designe banen blev lagt i hænderne på den tyske golfbanearkitekt Thomas Himmel. 225 millioner kroner er der investeret, så Himmel fik frie hænder til at få designet 18 særdeles afvekslende huller i et område, hvor der tidligere blev drevet landbrug.

800 oliventræer

Flere søer, mere end 800 oliventræer, hvoraf flere er mere end 1000 år gamle, og et væld af bunkere udgør udfordringerne, og så er der greens, som er et kapitel for sig. De er ganske enkelt formidable at putte på, selv om de er drilske.

9. hul er et af banens herlige par 3-huller. Foto: GolfXtra

Udsigten fra banen er også i særklasse. I det fjerne kan Trumantana-bjerkæden skimtes, og ellers er der et skønt udsyn over, hvad der på disse kanter kaldes for de 1000 vindmøllers dal. Så mange er der ikke tilbage, men de karakteristiske vindmøller er der fortsat et væld af rundt i terrænet.

Fra flere steder på banen er der også et blik hen mod den trafikerede lufthavn, så forvent at stort antal af flyvemaskiner, som passerer hen over banen – enten på vej ned mod landingsbanen eller på vej op. Afhængig af vindretning.

Flyvemaskiner passerer i hobetal hen over Son Gual-banen. Foto: GolfXtra

Thomas Himmel har sat stregerne til nogle stærke huller, og eksempelvis er par 3 hullerne af stor variation. Og så er der finalen – 18. hul – som kan smadre scorekortet. Der er vand i spil hele vejen fra tee til green, så der er voldsom risiko for at blive et par bolde fattigere.

18. hul er det sværeste på Son Gual. Der er masser af vand i spil.

Fra klubhusets terrasse er der alle muligheder for at følge andres udfordringer på banens afsluttende hul.

Greenfee-priserne varierer hen over året, men i højsæson skal der bladres 100 euro på bordet for at få adgang til de golfmæssige fornøjelser.

 

Af Jørgen Schultz
på Mallorca