Andalusisk stemning i Restaurant Venta La Choza

Det hvidmalede hus tæt ved Casares Beach vækker opsigt. Og det gør også de kulinariske muligheder. Foto: GolfXtra

I over 20 år har det service-mindede personale på Venta La Choza henrykket de spisende gæster – heriblandt et væld af danskere.

Casares, Spanien: Omkring en snes minutter er der til smørhullet i Sotogrande med baner som Valderrama, San Roque og La Reserva. Et lille kvarter er der til andre baner som Valle Romano, Azata og Estepona Golf Club. Og så ligger Dona Julia blot i gåafstand.

Paella er én af højdepunkterne på spisekortet i Ventra La Choza. Men husk; der skal bestilles mindst dagen før. Foto: GolfXtra

Gælder det om en god kulinarisk oplevelse på Costa del Sol tæt på et væld af golfbaner, så hold øje med Restaurant Venta La Choza. Restauranten har sammen med Dona Julia-golfbanen nærmest sin egen afkørsel på A7 mellem Estepona og Manilva.

Så er der serveret. Lækre tapas-retter lige til at dele. Foto: GolfXtra

Med farvestrålende blomster i krukker hængende på væggen på den hyggelige hvidmalede bygning udstråler restaurantens ydre den hygge, som er så kendetegnende for Andalusien. Og når gæsterne træder ned til selve restauranten, så breder den sydspanske stemning sig for alvor.

Casares Beach hedder området. Casares er byen, hvor gaderen til det andalusiske land, Blas Infante, blev født. Og det er særligt det andalusiske køkken, som præger et spisekort, der ikke lader noget tilbage at ønske.

Omfattende menu- og vinkort

I mere end 20 år har restauranten tiltrukket mad- og vinglade gæster – hele tiden med et mål om at være en restaurant med en familiær atmosfære.

Tre mulige spiseområder er der at vælge mellem. Udenfor, de hyggelige restaurationslokaler og ved særlige lejligheder også en privat salon.

Ovnbagt gedeost er én af lækkerierne på Venta La Choza. Foto: GolfXtra

Spisekortet er særdeles omfattende med en bred, bred vifte af a la carte-retter. Det være sig friske fisk, velhængt kød samt et vinkort, som ikke lader noget tilbage at ønske – lige fra lokale vine, kendte spanske klassikere til internationale vine fra Italien og Frankrig.

Snup en cava eller en drink i den hyggelige bar før middagen. Foto: Venta La Choza

Særlige højdepunkter på spisekortet er ikke mindst retter som tun-tartar, hvor kødet ligger på en bund af herlig avocado, men der er eksempelvis også varm gedeost fra ovnen tilsat dejlig honning. I det hele taget kan det anbefales at bestille en række af de kolde og varme forretter og så ellers dele.

Venta La Choza er værd at køre efter, når golfrunden er overstået.

Her er det omfattende menu- og vinkort

 

Af Jørgen Schultz
i Casares, Spanien