Brugen af pesticider på golfbaner falder fortsat

Formanden for Dansk Golf Union, Lars Broch Christensen, glæder sig over, at pesticidbelastningen fortsat falder.

Brugen af pesticider på de danske golfbaner udvikler sig fortsat positivt.

Det samlede forbrug af pesticider på danske golfbaner har været støt faldende siden 2013.

Det oplyser Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse, hvor det også præciseres, at den samlede pesticidbelastning på golfbanerne i 2023 kun var fem procent af, hvad den var i 2013.

Belastningen er faldet med 39 procent alene fra 2022 til 2023.

– Jeg er glad og stolt af, hvor langt vi er nået som golfbranche, siger Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union.

Han fremhæver flere faktorer bag de flotte tal.

– De pesticider, vi stadigvæk bruger, er mindre belastende end dem, der har været brugt før.

Greenkeepere forebygger

Greenkeeperne i de danske klubber er blevet dygtigere til at forebygge i stedet for at sprøjte, ligesom der er en øget miljøbevidsthed hos golfspillerne, der har forståelse for, at banerne kan have ukrudt eller blive ramt af insektangreb, fortsætter Lars Broch Christensen.

Selve mængden af pesticider anvendt på golfbanerne steg faktisk en anelse fra 2022 til 2023, men det skyldes en øget anvendelse af mikrobiologiske midler, og det har ikke påvirket den samlede belastning af de arealer, som banerne ligger på.

Dansk Golf Union og en række øvrige golfforbund bidrager til international forskning, hvilket også gør det lettere at pleje en golfbane med den lavest mulige anvendelse af pesticider.

Lars Broch Christensen understreger, at golfsporten ikke er helt i mål endnu.

– Vi er bevidste om, at det sidste stykke mod en total udfasning af pesticider er det sværeste. Løsningen bliver en kombination af forskellige indsatser på plejen af banerne og påvirkning af spillernes forventninger til banens udseende, siger han.