Frankfurt er altid en rejse værd, hvad enten interessen er en byfest, en festival eller en udstilling af international karakter.
Storbyen Frankfurt am Main er kendt for sine bog- og bilmesser og for sin skyline af højhuse med store banker, forsikringsselskaber og finanshuse. Så penge er der nok af i Frankfurt. Måske netop derfor er Frankfurt også en stor kulturby med nogle af landets bedste museer inden for kultur, historie og kunst.
Og så er det særlige ved Frankfurt, at man byder på nogle helt særlige specialiteter, som ingen ikke må snyde sig selv for at stifte bekendtskab med ved et besøg i byen. Det er ikke kun pølserne, vi tænker på.
Storslået gastronomi-år
For golfspillere og andre turister, som planlægger et besøg i Frankfurt, er der rigtig mange spændende aktiviteter uden for golfbanerne.
En af sommerens mange festivaler er den hyggelige Grüne Soße Festival. Grüne Soße siges at have været digteren Goethes livret – han var født i Frankfurt – og i dag er specialiteten kult i byen. I løbet af festivalugen vælges hver aften dagens bedste Grüne Soße, og til slut kåres årets Grüne Soße-mester blandt byens bedste kokke.
Den traditionelle Grüne Soße fra Frankfurt er en kold sovs af creme fraiche med hakket persille, purløg, syre, hjulkrone, karse, kørvel og pimpernel, og den serveres gerne med kogte kartofler og halve hårdkogte æg. Hertil smager et glas kølig riesling fra Rheingau, et særdeles populært og anerkendt vindistrikt vest for Frankfurt, godt.
Æblevin som yndlingsdrik
Medmindre man vil drikke den lokale specialitet Apfelwein til. Apfelwein eller Ebbelwei, som frankfurterne kalder deres nationaldrik, har også sin egen festival.
Apfelweinfestival fejres på Roßmarkt i centrum og her mikses og eksperimenteres der med drinks og cocktails over temaet æbler.
Begge festivaler handler dog om meget andet end sovs og æbler, for de ledsages af et stort musik- og underholdningsprogram.
Af Jørgen Schultz