Maden på atlanterhavsøen Tenerife er en attraktion i sig selv, og ingen ferie på Tenerife er komplet uden en tur gennem det lokale køkkens friske råvarer og egnsretter.
Den største af de kanariske øer, Tenerife, er ikke bare sol, strande, bjerge og dejlige golfbaner.
Der er også mulighed for kulinariske oplevelser. Eksempelvis kan tænderne sættes i lokale specialiteter hos Landmar Hotels, som har to hoteller på den sydvestlige kyst – Landmar Costa Los Gigantes og Landmar Playa La Arena.
På begge hoteller har hovedrestauranterne hver dag et bredt udvalg af lokale retter, og på restauranten La Palmera på Landmar Costa Los Gigantes serveres der endda grillet fisk fanget i havet lige ud for hotellet.
Gedeost er specialitet
Blandt de mest populære retter er Papas Arrugadas, en kartoffelret med dip kaldet mojo lavet af enten chili eller koriander og brød bagt med Gofio, en slags mel, der laves af ristet hvede, majs, havre eller andre kornsorter.
Melet har en særlig brun farve på grund af ristningen, hvilket også giver brødet en mørkere farve.
En anden specialitet fra Tenerife er gedeost, som produceret overalt på øen. Osten findes i forskellige versioner, fra blød til hård og fra mild til stærk. Osten anvendes typisk i forretter og serveres ofte med mojo.
Af Jørgen Schultz