Mad og vin i fokus i Barcelonas markedshaller

Markedshallerne rundt i Barcelona byder på masser af oplevelser inden for mad og vin. Foto: Visit Barcelona

Få byer i verden har et så rigt og varieret netværk af markeder som Barcelona. Der er 39 af dem, der sælger friske fødevarer, og hvor der også serveres et udvalg af Cataloniens gode vine.

Hvis golfrejsen – eller anden ferie – skal suppleres med oplevelser inden for det kulinariske i Barcelona, så er det besøg i byens markedshaller en særlig oplevelse.

Byens fødevaremarkeder leverer friske, økologiske og lokalt dyrkede produkter, der dagligt bringes ind fra gårde og fiskemarkeder i de omkringliggende regioner. Nogle af boderne viser nu skiltet “Comerç Verd” eller grøn handel for at vise, at de sælger denne type produkt.

Det er et rigt udvalg af markedshaller. Her er det Mercat Abaceria. Foto: Mercat Abaceria

Barcelonas markeder er en unik del af byens kulturarv på enhver måde: deres arkitektur og design, deres historie, mangfoldigheden af de tilbudte produkter og deres rolle som centre for lokalsamfundslivet i enhver bydel gør dem til ikoniske steder, som du simpelthen må besøge. Gå rundt mellem de forskellige boder, bliv fortryllet af aromaer og farver og stop for en drink, et glas vin samt en bid mad i deres restauranter og barer, der serverer retter lavet med produkter fra markedet. Kom og besøg dem og nyd en oplevelse, der indkapsler byens ånd!

Mercat de l’Abaceria Central

Dette marked åbnede i det livlige kvarter Gràcia i 1892. Dets oprindelse kan spores tilbage til det åbne marked på Plaça de la Revolució, da Gràcia stadig var en landsby.

Det er i øjeblikket beliggende i midlertidige lokaler på Passeig de Sant Joan, mens dets oprindelige sted på Travessera de Gràcia gennemgår en større renovering. Det er en stor struktur med tre hovedgange og et iøjnefaldende buet tag. Det var oprindeligt kendt som Mercat de Santa Isabel, men blev omdøbt til Mercat de la Revolució nogle få år senere.

www.mercatabaceria.cat

Mercat de la Concepció

Denne bygning med sin metalstruktur står midt i Eixample-distriktet, i et område hvor der har været udendørsmarkeder siden midten af det 18. århundrede.

Det er en af hovedcentrene for lokalsamfundslivet i området. Arkitekten Antoni Rovira i Trias vandt konkurrencen, som Barcelona Byråd lancerede for at designe markedet, og det åbnede i 1888 for at forsyne de lokale beboere, i det der dengang var den mest tætbefolkede del af Eixample. En nylig renovering har forvandlet markedet til et moderne og funktionelt sted, der huser et interessant program med madrelaterede begivenheder og workshops.

www.laconcepcio.cat

Mercat de Sarrià

Beliggende på det, der engang var stedet for sogneallotmenterne for præstegården i Sant Vicenç de Sarrià, gennemgik denne historiske bygning i bydelen en komplet renovering og genåbnede i 2007.

Det er nu en åben, funktionel plads, hvor du finder de fineste kvalitetsprodukter. Dets hovedfacade består af synlig murværk, der er kronet af en trekantet struktur. Der er 22 store rektangulære vinduer i midtersektionen, der lader naturligt lys strømme ind i bygningen, og syv dekorative søjler langs toppen.

www.mercatsarria.com