Gennem hele 2020 bliver der masser af arrangementer, hvor Costa Cálida-området med byen Murcia i centrum vil vise hele områdets kulinariske bredde. Fra almindelig tapas til gourmet på Michelinstjerner.
Murcia, Spanien: Når det gælder om at gøre sig appetitlig for madentusiaster, så er Murcia-regionen i det sydøstlige hjørne af Spanien fremme i førerfeltet lige nu.
Beliggende ved Costa Cálida – den varme kyst – kan Murcia nu bryste sig med udnævnelsen; Spaniens hovedstad for gastronomi i 2020. To af regionens restauranter kan samtidig prale med tre Michelin-stjerner, og det er naturligvis en yderligere anerkendelse af Costa Calida-området.
Med udnævnelsen følger byen Murcia i Almería’s fodspor, der tog titlen i 2019, mens titlen gik til León (2018) og Huelva (2017) tidligere havde æren, der tildeles af den spanske gæsteforening (FEHR) og den spanske føderation af turisme, journalister og forfattere (FEPET).
Smagsbegivenheder og madlavningsværksteder
Som et resultat lancerer byen selv og resten af regionen en række specielle begivenheder i løbet af 2020. Hermed bliver der mulighed for at vise den enorme variation og enestående kvalitet af autentiske vine, oste, frugt, grøntsager, kød og skaldyr.
Blandt disse begivenheder vil der være arrangementer og madlavningsværksteder for både børn og voksne, mens særlige regelmæssige smagsbegivenheder finder sted overalt i regionen, som helt sikkert vil tiltrække en ny række turister til regionen, der stadig betragtes som en af de mindre kendte områder i Spanien.
Det er også passende, at regionen har beseglet en anden pris for sin gastronomi med en første Michelin-stjerne på Restaurant Magoga i den historiske by Cartagena sammen med La Cabaña i Murcia, der holder to Michelin-stjerner.
Begge restauranter kombinerer dygtig madlavning, men med vægt på mindeværdige madoplevelser med nogle bemærkelsesværdige kreationer.
Men det er ikke udelukkende gastronomi i højeste klasse i området. For dem, der foretrækker en mere enkel oplevelse, er Murcias tapas og andre menuvalg tilgængelige overalt i regionen for at få en reel smag af den lokale mad.