Indenfor ganske få år får Sotogrande-området på den spanske solkyst endnu en eksklusiv golfbane. La Zagaleta-gruppen har sat gang i projekt med golfbane, luksushotel og ferievillaer.
Det er et opsigtsvækkende projekt, som udviklingsfirma La Zagaleta har i støbeskeen i Sotogrande – mellem Estepona og Gibraltar –, som for længst længst er benævnt som et golfmæssigt smørhul med de kendte baner som Valderrama, San Roque, Real Sotogrande og med Solheim Cup-banen Finca Cortesin som østlig nabo.
Valderrama II. Sådan er navnet på det nye projekt, som for første gang blev præsenteret tilbage i 2007 for politikere og embedsmænd på rådhuset i Castellar, men finanskrisen satte en stopper for projektet. Men nu er det bragt tilbage i live, og alle godkendelser er på plads.
Det bliver den kendte arkitekt Tom Doak, som har fået opgaven med at designe anlægget med arbejdstitlen Majarambuz. Det er endnu ikke definitivt afgjort, om det skal være en anlæg med 18 eller 36 huller. Beliggenheden bliver i området umiddelbart øst for Valderrama og San Roque samt nord for den netop ombyggede La Hacienda Golf Links.
63-årige Tom Doak, som er elev af Pete Dye – manden bag TPC Sawgrass – har sat stregerne til en stribe kendte baner rundt i verden som Pacific Dunes i Oregon i USA, Barnbougle Dunes i Tasmanien og Cape Kidnappers i New Zealand.
En udfordrende bane
Tom Doak har fået en bunden opgave; nemlig at få designet en af de mest udfordrende baner i verden. Det er et krav, at medlemmer og de eventuelle gæster, der får adgang til anlægget, skal have et lavt-middel handicap. Doak er allerede i gang med forarbejdet, og gravemaskinerne kommer formentlig i jorden i løbet af 2024. Valderrama II bliver Tom Doaks første golfbane i Spanien.
La Zagaleta driver allerede i dag det eksklusive Club De Golf La Zagaleta lige nord for Marbella på strækningen i retning mod Ronda. Her er der to golfbaner i et særdeles kuperet område.
Valderrama 07 hedder det datterselskab i Zagaleta-gruppen, som er projektudvikler på det prestigefyldte projekt. La Zagaleta var på et tidspunkt ejer af Valderrama-banen, inden anlægget i 2017 blev solgt til medlemmerne i Real Club Valderrama.
Om Majarambuz-anlægget bliver tilgængeligt for almindelige golfere, er endnu ikke afgjort. Men formentlig bliver der mulighed for greenfee, som det kendes fra Valderrama, hvor der kan bookes tider et par timer midt på dagen.
Målsætningen er at få skabt et af Europas mest eksklusive klubber med maksimalt 300 medlemmer. Udover golfbane omfatter projektet også et luksushotel, eksklusive ferievillaer samt ridefaciliteter.
Medlemsskaren bliver efter invitations-princippet, som det også allerede kendes fra Real Club Valderrama.
Af Jørgen Schultz